EN - USD

Global Preferences

USD 1,000,888

Schiedamseweg 131
Vlaardingen, South Holland

Beds 4
Baths 2

Property Description

Schitterende vrijstaande stadsvilla op 550 m2 grond gelegen met een vrije ligging aan een fraai gedeelte van de Schiedamseweg, nabij het park 't Hof en het centrum van Vlaardingen is het ideaal wonen.

Dit klassiek vrijstaand herenhuis kenmerkt zich door de aanwezige authentieke details (welke tijdens renovatie/moderniseringen behouden zijn gebleven), de sfeer en vooral ook de ruimte in en om de woning.

De indeling is als volgt; royale voortuin, entree, vestibule, Begane grond: * Riante woonkamer van ca. 75 m2 met o.a. erker met openslaande deuren naar het voorterras, een originele massief eiken parketvloer, eveneens openslaande deuren achter, met toegang tot het achterterras en de royale tuin. * Toegangshal met marmerplaatvloer, garderobe, monumentaal trappenhuis met bordestrappen naar de etages, schouw met voormalige open haardpartij, luxe toilet en gang. Wasruimte. * Toegang tot de stahoge kelder met originele plavuizenvloer, waarin de HR-CV ketel (energie efficiënte combiketel: de Remeha Tzerra 39C) met 120 l geschakelde warmwaterboiler (De CV ketel is in 2018 vernieuwd.) Geheel vernieuwde elektrische installatie met alarm en aansluiting rookmelders.

Gezellige woonkeuken aan de achterzijde van ruim 20 m2 met vernieuwde inrichting in U-opstelling, voorzien van inductie kookplaat, hoogwaardige afzuigkap, vaatwasser, laden, apothekerskasten. De keuken heeft vloerverwarming en een zonwering aan de buitenzijde. De keuken heeft tevens een deur aan de rechter zijgevel. In het nieuwe plafond zijn spots aangebracht en is er een dakraam (elektrisch bediend). Vanuit de keuken zicht op de tuin.

Eerste verdieping: Via het eerste deel van het trappenhuis met tussenbordes: Overloop met massief eiken parketvloer en toegang tot het grote achterbalkon op de woonkeuken met verder op deze verdieping: Voorslaapkamer van wel 34 m2 met openslaande deuren naar een balkon op de serre. Deze kamer is momenteel in gebruik als werkkamer, achter slaapkamer van ca. 18 m2. Moderne luxe badkamer met douche, toilet en marmeren wastafel. Hoogwaardig sanitair en kranen. De badkamer is voorzien van onafhankelijk te programmeren vloerverwarming met een hoog comfort.
Voorslaapkamer met 2 inbouwkasten, doorgang naar de badkamer en massief eiken parketvloer

Tweede verdieping: Via een bordestrap is de zolder bereikbaar, met enorme kap in het zicht. Op deze verdieping is een ruime slaap- zitkamer met ramen voor- en achter. Ruime tweede badkamer met douche, toilet en wastafel. Tevens is er een grote overloop met bergruimte en toegang tot een ruime bergvliering.
Bijzonderheden De villa is in 1916 onder architectuur gebouwd met deels dubbele en deels 1½ steensmuren, rondom eiken raampartijen met speciale lateien, veelal het oorspronkelijke bovenglas en goed bereikbare kruipruimten met werkvloeren. In de voortuin met gazon en borders: het terrazzo voorterras met gemetselde borstwering, links en rechts doorgangen naar de afgesloten achterzijde met o.a. links een nieuwe gemetselde schuur met groot dakraam, rechts een originele houten schuur. In de royale achtertuin vervolgens een heerlijk terras aan de achtergevel met overdekt terrasgedeelte en een fraaie, heel diepe achtertuin met gazon en rijk bloeiende borderbegroeiing.
Het pand is door de gemeente op de lijst beeldbepalende panden van Vlaardingen geplaatst op grond van de cultuurhistorische waarde voor ons erfgoed. Hieraan zijn overigens voor de eigenaar geen verplichtingen verbonden

Onderhoud vereist bij een pand van dit kaliber extra aandacht en die extra aandacht is in het licht van de in de afgelopen jaren gedane investeringen zeker terecht. Zo zijn alle kozijnen nagezien en waar nodig zijn vervangingen uitgevoerd, is dubbel glas aangebracht en is het schilderwerk uitgevoerd. Het lood- en zinkwerk is geheel vervangen en in 2007 is het dak nog vervangen, uiteraard met een geglazuurde dakpan (en isolatie). De begane grondvloer is nagezien en grotendeels vernieuwd, waarbij de parketvloer in ere is gerestaureerd. Alle buitenwanden zijn geïsoleerd en vrijwel alle ramen zijn voorzien van dubbelglas. De elektriciteitsinstallatie is geheel vernieuwd evenals de groepenkasten. Ook de verwarmingsinstallatie is programma-gestuurd met 3 individueel te programmeren zones. De cv installatie is geheel vernieuwd (2018) en voorzien van passende radiatoren. Daar ook de wanden en plafonds zijn hersteld en de voorzieningen als keuken, badkamer en toiletten zijn vernieuwd, is dit bijzondere pand voor de liefhebber nu zonder langdurige en kostbare verbouwingen te betrekken.

Erfpacht:

Het pand staat op eeuwigdurende erfpachtgrond met een vaste canon van slechts € 101,55. De gemeente Vlaardingen biedt ook de mogelijkheid tot afkoop, de afkoopsom hiervoor is alleszins redelijk.
Ligging Gelegen op een rustig stukje van de fraaie Schiedamseweg, te weten tegenover een klein plantsoen. Hierdoor geen druk verkeer voor de deur, privacy en ondanks de nabijheid van het centrum altijd ruime parkeergelegenheid. Het centrum is slechts op enkele minuten (loop)afstand, evenals het stadspark en het NS-station.

"Dit karakteristieke pand met veel inhoud en sfeer nodigt u van harte uit tot een bezichtiging. Indien u op zoek bent naar een bijzonder object met klassieke uitstraling en moderne voorzieningen, dient u deze uitnodiging zeker aan te nemen."

Listed by Coldwell Banker Professional

Property Details

Status
For Sale
Type
Residential, Single Family Detached, Villa, House, Detached house
Postal Code
3134 BG
Building Area
2,852ft2
Lot Area
5,920ft2
Year Built
1916
Lot Size
1/2 - 1 Acre
Special Program
Coldwell Banker Mortgage, Global Luxury

Neighbourhood Map

Get Directions

Similar Listings