EN - USD

Global Preferences

USD 413,257

Limburgerstraat 114
Cadier en Keer, Limburg

Beds 6
Baths 1
Rooms 11

Property Description

Deze carréhoeve, genaamd “De Custershoeve” met monumentale uitstraling, en authentieke elementen is gelegen in hartje Cadier en Keer en op steenworp afstand van Maastricht. Deze bijzondere hoeve beschikt over een riante schuur en een met muren omsloten binnenplaats.

BEGANE GROND: Centraal in het woongedeelte is de hal gelegen met een authentieke plavuizenvloer. Hier bevindt zich de mooie trapopgang naar de etages. Ook de twee woonkamers zijn gelegen op de begane grond. In de hal bevindt zich het toilet en is de eerste badkamer gesitueerd, welke is ingericht met een douche, vaste wastafel en de aansluitingen voor de wasmachine en de droger.

TUIN/BINNENPLAATS: De met gebakken klinkers en blauwsteen elementen bestraatte binnenplaats is 14 meter bij 12 meter groot. Deze binnenplaats biedt optimale privacy aangezien hij volledig omsloten is door muren en voorzien is van een poort welke toegang biedt tot de openbare weg. Aan de achterzijde van het woongedeelte is een gezellig overdekt terras gesitueerd. Aan de achterzijde van de binnenplaats zijn de poorten naar de schuur.
EERSTE VERDIEPING: Op de eerste verdieping is een ruime overloop gesitueerd. Hier bevindt zich de trapopgang naar de tweede verdieping. De eerste verdieping beschikt over 5 slaapkamers welke respectievelijk 24 m², 18 m², 16 m², 13 m² en 10 m² groot zijn. Op twee slaapkamers zijn de originele authentieke schoorsteenmantels nog in tact en bewaard gebleven. Tevens bevindt zich op deze verdieping een waskamer van 7 m2. Deze waskamer is voorzien van een eigen boiler.
TWEEDE VERDIEPING: Middels een vaste trap wordt de riante zolder bereikt. Deze zolder heeft een afmeting van circa 17 meter bij 7.5 meter met een nokhoogte van 4.2 meter. De zolder is in zijn geheel voorzien van een houten vloer. KELDERS: “De Custershoeve” beschikt over twee gerenoveerde gewelfde kelders, deze zijn uitermate geschikt voor opslag van wijn en dergelijke. Ook is er een nog dieper gelegen ijskelder, welke ook wel “aardgat” genoemd wordt. Deze kelder heeft een constante temperatuur en werd vroeger gebruikt om etenswaren te bewaren/conserveren.

BIJZONDERHEDEN: - Dit voormalige gemeentelijk monument is uitstekend gelegen in de kern van Cadier en Keer, met alle voorzieningen op loopafstand, zoals winkels en openbaar vervoer; - Veel authentieke elementen zijn intact; - Dit bijzondere pand is geschikt voor dubbele bewoning of woon/werkpand met atelier en werkplaats aan huis en biedt de mogelijkheid voor een Bed & Breakfast. - Deze Custershoeve verdiend aandacht en zorg. - Een liefhebber kan zijn hart ophalen. - De Custershoeve is een pand met mogelijkheden en een mooie toekomst.

Listed by Coldwell Banker Professional

Property Details

Status
For Sale
Type
Residential, Historical, Antique
Postal Code
6267CG
Building Area
3,229ft2
Lot Area
25,134,120ft2
Year Built
1787
Building Feature
Garage
Basement
Finished
Lot Size
Under 1/2 Acre
Sewer
Central
Special Program
Coldwell Banker Mortgage
Water
Central

Similar Listings