EN - USD

Global Preferences

USD 707,331

Hoofdstraat 23
Leens, Groningen

Beds 4
Rooms 6

Property Description

Prachtige woning in Leens, zeer geschikt voor meerdere doeleinden, zoals wonen en werken aan huis, dubbele bewoning, mantelzorg, praktijk aan huis, b&b etc.. In deze statige woning kan het allemaal, ligt fraai gelegen op 25 autominuten van de stad Groningen en Leeuwarden op een half uur en op ruime afstand buiten het aardbevingsgebied. Voor de rust en ruimte liefhebbers is er ook voldoende te halen met het nationaal park Lauwersmeer op steenworp afstand.

Rondleiding door het huis: We komen binnen in een ruime statige hal met marmeren vloer en haldeuren die zijn voorzien van bijzonder glaswerk uit de Jugendstilperiode. Via de centrale hal betreden we eerst de rechtervoorkamer, een chambre en suite met parketvloer, prachtige kozijnen en brede vensterbanken. Het stucplafond is tot in detail gerestaureerd met originele ornamenten. De aangrenzende badkamer is voorzien van een (stort)douche, tweede toilet en vloerverwarming. Vanuit de hal bereiken we de linker ruime voorkamer, geheel voorzien van originele parketvloer, brede vensterbanken en blinden. Terug naar de centrale hal, lopen we door naar de ruime living met hoge plafonds en hoge raampartijen en (tv)kamer op kleine verhoging (gezamenlijke oppervlakte van 60 m²). De voormalige kluis in het pand (ooit in gebruik als een bank) doet thans dienst als thuis bioscoop. Naast de living bevindt zich de ruime 4e slaapkamer met ruime vaste kast. Vanuit de centrale hal komen we bij de zeer ruime gezellige keuken. Modern ingericht met kookeiland, zwart granieten keukenblad, inbouwapparatuur, voorraadkasten en openslaande deuren naar de tuin en toegang tot de bijkeuken. De vloerverwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in deze woonkeuken. Naast de keuken ligt de grote (hoofd)badkamer met vast badkamermeubel en 2 persoons bubbelbad met tv/dvd speler. Naast de badkamer bevindt zich de lichte 3e slaapkamer, met openslaande deuren naar de zonnige tuinen. Ook deze slaapkamer heeft hoge plafonds en verschillende ornamenten. De keuken, centrale hal, de badkamer en de 3e slaapkamer zijn voorzien van vloerverwarming en granitovloeren. Via de living komen we in de hal naar de praktijkruimte met eigen toegang, wachtruimte en openslaande terrasdeuren naar een buitenplaatsje. In de serre is een pantry aangebracht. In de praktijkruimte bevinden zich verder nog het ketelhuis, een derde moderne badkamer met stoomcabine, wastafel en toilet. Tevens is hier de vaste trap naar de zolderverdieping die zich uitstrekt over het gehele pand. Deze verdieping is op dit moment niet ingericht met een woonbestemming, maar is in gebruik als opslagruimte.
De zeer ruime tuin rondom het huis is onderhoudsvriendelijk ingericht en verkeert in zeer goede staat. In de tuin staan verschillende beukenhagen van enkele tientallen jaren oud. Naast de beukenhagen staan enkele beschermde Groningse hoogstam fruitbomen. Er is een schuurtje aanwezig voor fietsen en gereedschap. De tuin is volledig afgeschermd, gedeeltelijk met bij het object passende muren (aangelegd in 2011). Aan de voorzijde is het mogelijk om meerdere auto's op eigen terrein te parkeren.

Het hele pand is zeer recent van binnen en van buiten geschilderd, het dak en de goten zijn geïnspecteerd. Het pand verkeert constructief en qua onderhoud in goede staat.
Wonen in dit prachtige monumentale Groningse herenhuis, is wonen in geschiedenis. Het is het geboortehuis van de kunstzinnige verzetsheld Hendrik Nicolaas Werkman.
Een uniek pand voorzien van alle denkbare moderne gemakken met behoud van het authentieke statige karakter. Een object waar (dubbele) bewoning en werken prima is te combineren.
Bijzonderheden: - 385m² woonoppervlak - 2010m² perceeloppervlak - Grote living - 4 slaapkamers - 3 badkamers
- Moderne keuken met inbouwapparatuur en bijkeuken - Moderne praktijkruimte met eigen ingang, pantry en wachtruimte - Statige entree - Hoge plafonds en veel lichtinval

Listed by Coldwell Banker Professional

Property Details

Status
For Sale
Type
Residential, Single Family Detached, Villa
Postal Code
9965 PA
Year Built
1914
Special Program
Coldwell Banker Mortgage

Similar Listings